GROTLO

Roman Grotlo je postapokaliptični SF triler čija se radnja dešava u dalekoj budućnosti, na području Istočne Srbije i nekadašnjeg rudarskog basena Bor.

330 strana, meki povez A5, Latinica.

Jedinstvena savremena proza koja ide u korak sa svetskim trendovima u fantastici, ali i pruža autentični pečat “domaćeg”, dok istovremeno ukazuje na značajno pitanje ekologije i potrebe očuvanja životne sredine.

** Planeta umire, a sa njom i mi kao vrsta. **

U romanu Grotlo čija se radnja dešava u daljoj budućnosti na teritoriji nekadašnje Istočne Srbije i rudarskog mega-kompleksa RTB-a Bor, površina planete je uništena pre mnogo godina u događaju koji preživeli ostaci čovečanstva nazivaju „Veliki prasak“. Površina planete je gotovo nenaseljiva i veoma negostoljubiva sredina kojom tumaraju izobličeni primerci buduće faune i bestijarijuma.

🐉 Jalovim predelima besne nekoliko vrsta oluja od kojih je najopasnija „zlopara“, 🤢 nevidljivi smrtonosni etar koji desetkuje ionako malobrojne primerke čistorodnih linija ljudi. Kada užasavajući pipci zlopare pronađu svoj put i do dobro skrivenog skloništa Čistorođenih, glavni junak mora krenuti na opasan put kako bi pronašao spas za svoje pleme.

Zavirite u košmarnu budućnost RTB-a i Istočne Srbije!

Grotlo roman predstavlja adrenalinom nabijenu kombinaciju naučne fantastike i trilera, inspiranu stvarnim događajima, ljudima i mestima.

Namera autora jeste da kroz dinamičnu triler priču u romanu Grotlo prikaže sopstveno viđenje moguće i veoma zlokobne budućnosti ovog dela Srbije, ali i čitave planete i čovečanstva. Kažem moguće, ali ako nastavimo da se prema prirodi i okruženju u kojem živimo ponašamo krajnje neodgovorno i zločinački destruktivno, takva moguća realnost postaće i veoma verovatna, gotovo neizbežna. ⚠️

Dakle pozivamo vas da zajedno proživimo jednu sumornu i otrežnjujuću budućnost naše dece, sa prevashodnim ciljem da na vreme shvatimo kako menjanjem i uništenjem prirode preobražavamo i degradiramo sebe kao vrstu. ☢️

Želja autora je da roman Grotlo postane obavezna lektira za sve Borane koji možda ponajbolje mogu shvatiti temu i pobude ovog dela, pa u tom smislu Grotlo može predstavljati i omaž gradu i građanima, jednu izmaštanu buduću “monografiju” grada Bora i ⛏️ Rudarsko topioničarskog basena, tog Grotla ljudskih nada i stremljenja koji, de fakto, predstavlja jednu od najvećih rupa na površini planete stvorenu ljudskom rukom i kao fenomen ultimativnog preobražanja prirode je sam po sebi dovoljno zanimljiv.

 Vaš primerak romana GROTLO možete poručiti OVDE.