Noć knjige i dani popusta 10-14.12.2022.

knjige nenad mitrovic

Povodom manifestacije „Noć knjige“ pripremljeni su specijalni popusti za primerke romana autora Nenada Mitrovića. Cene su snižene za poručivanje dve ili više knjiga (u periodu od 10-14. decembra 2022. godine).

Popusti se odnose na:

  • KOMBINACIJU ROMANA „KĆER BOGUMILA“ SA BILO KOJOM DRUGOM KNJIGOM – PO CENI OD 1.200 DIN;
  • KOMPLET 4 KNJIGA – PO CENI OD 2.000 DIN.

U kratkim crtama, sledi više o radnji svakog romana.

Roman Kćer Bogumila

Kćer Bogumila je moj četvrti roman po red, objavljen 2022. god. Radi se o psihološkom trileru sa značajnim elementima fantastike i horora.

Glavni narativni tok prati dešavanja iz 2007. godine kada beogradska policija razrešava slučajeve nestanka većeg broja dece uzrasta od 7 do 12 godina, u kojima nema nikakvih tragova niti svedoka.

Na taj način Kćer Bogumila prethodi par godina dešavanjima iz mog romana prvenca, Dana nultog, i sa njim vezuje fokusom na iste protagoniste –  samostalnog inspektora za krvne i seksualne delikte, Žarka Obradovića i njegovu (lepuškastu) koleginicu Andrijanu Barać, koji će se upravo upoznati na slučajevima nestale dece iz Kćeri Bogumila i nastaviti svoje druženje, kako službeno tako i privatno, u Danu nultom… 

U drugom narativnom toku govori se o devojci Leli koja živi u Beogradu. Ona nakon teške bolesti oca odlazi u Hercegovinu kako bi saznala istinu o svom poreklu i roditeljima.

Kako policiji u razrešenju slučaja može pomoći katatonična pacijentkinja psihijatrijske ustanove u Kovinu? Na koji način su nestanci dece povezani sa srednjovekovnom sektom Bogumila? Koje sve tajne krije izolovano selo Svetinjac? Gde je granica između realnosti i košmara?

Hiperrealistična i hipertragična priča dovodi meandrima tokova svesti do razrešenja misterije ljudske skarednosti i monstruoznosti.

Možete pročitati ovde detaljnije informacije o radnji romanu Kćer Bogumila.

Roman Grotlo

Roman Grotlo je moj treći roman po redu, objavljen 2021. godine.

Grotilo predstavlja adrenalinom nabijenu kombinaciju naučne fantastike i trilera, inspiranu stvarnim događajima, ljudima i mestima. To je postapokaliptični SF triler čija se radnja dešava u dalekoj budućnosti, na području Istočne Srbije i nekadašnjeg rudarskog basena Bor.

U romanu čija se radnja dešava u daljoj budućnosti na teritoriji nekadašnje Istočne Srbije i rudarskog mega-kompleksa RTB-a Bor, površina planete je uništena pre mnogo godina u događaju koji preživeli ostaci čovečanstva nazivaju „Veliki prasak“. Površina planete je gotovo nenaseljiva i veoma negostoljubiva sredina kojom tumaraju izobličeni primerci buduće faune i bestijarijuma.

Jalovim predelima besne nekoliko vrsta oluja od kojih je najopasnija „zlopara“, nevidljivi smrtonosni etar koji desetkuje ionako malobrojne primerke čistorodnih linija ljudi. Kada užasavajući pipci zlopare pronađu svoj put i do dobro skrivenog skloništa Čistorođenih, glavni junak mora krenuti na opasan put kako bi pronašao spas za svoje pleme.

Zavirite u košmarnu budućnost RTB-a i Istočne Srbije!

Možete pročitati ovde opis i detaljnije informacije romana Grotlo.

Roman Hromi vuk

Hromi vuk je moj drugi roman, objavljen 2019. godine.

Hromi vuk je roman čija se radnja dešava s početka 19. veka i u njemu je stradalna istorija Srba pod Turcima na maštovit način isprepletana sa slovenskim mitovima i legendama o onostranom svetu i božanstvima koji u njemu vladaju. To je istorijski triler sa elementima fantastike (fantasy triler roman izmaštane alternativne istorije).

Radnja je smeštena u godine s početka 19. veka. Uvođenje istorijskih ličnosti daje poseban pečat ovom delu.

Hadži Mustafa-paša, poznat kao „srpska majka“ sirotinje raje, prikazan je kao čovek koji u svom okruženju traži red i vladavinu mira. Uz njega se samo nakratko, ali upečatljivo, pojavljuje Dositej Obradović, koji svu simboliku romana objašnjava iz starih knjiga o legendama Soraba razrešavajući značenje tog mističnog hromog vuka, koji tera strah u kosti seljacima u srcu Šumadije kada se njegov avetni dah pomeša sa nečastivim silama u hladnim i mračnim zimskim noćima.

Možete pročitati više i detaljnije o radnji romana Hromi vuk ovde.

Roman Dan nulti

Dan nulti je moj roman prvenac. Objavljen je 2017. godine.

Irena, prelepa prostitutka dovedena iz ruralne Ukrajine, odlučuje da pobegne od brutalnih gangstera sa Novog Beograda, kako bi doživela barem neki trenutak sreće i uzbuđenja u gradu koji nije ni stigla da upozna. U svojim tajnim izlascima ona upoznaje sasvim neobične ljude, koji uspevaju da ulepšaju i razvedre njen sumorni život. Njena kratka sreća naglo se prekida kada je vlasnici pronalaze u diskoteci, a Irena će kao kaznu doživeti možda i goru sudbinu od prisilnog prodavanja tela.

KO JE UBIO MLADU DEVOJKU I OSTAVIO NJEN LEŠ NA OBALI? 

Ovo pitanje će sebi iznova i iznova postavljati policijski službenik Žarko Obradović, a zajedno sa njim i devojčina porodica, policijski tim, ali i čitava javnost Srbije željna krvi i misterije.

Na čitaocima je da nakon svih uzbuđenja i preokreta sami odluče da li je DAN NULTI trenutak kada je ubijena jedna nevina devojka ili onaj tren u prošlosti kada je zlo začeto.

Detaljnije o romanu Dan nulti pročitajte ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *