O AUTORU

Inženjer po vokaciji, umetnički duh u svojoj esenciji, nedruštveno biće u samoizabranoj političkoj demenciji, Mitrović Nenad pravi svoje prve, mukotrpne korake u svetu književnosti.

Pred kraj 2017-te pojavljuje se njegov roman prvenac nadobudnog i pretencioznog naziva DAN NULTI (primetite velika slova! How cool.)

Književni kritičari (obojica u datom trenutku… vrlo brzo, međutim, jedan od njih umire od ciroze jetre) proglašavaju ovaj roman “remek delom mračnog autentičnog trilera, filmski brze dinamike i sa ukusnom dozom erotike”, kao i najboljim krimi romanom tog meseca u Istočnoj Srbiji. Prava šteta, dodaju oni, što je roman štampan u dvajes pet primerka i za njega osim autora, njegove žene, šurnjaje i starog svata zna još samo radnik štamparije (po nuždi posla, jelte), tri slučajna posetioca književne večeri i administrativni radnik Narodne biblioteke Srbije, brkata gospoja Rajka, koja je romanu dodelila CIP I ISBN (velika slova. How cool.)

Mitrović Nenada (za drugove “Neške”, “Crni” ili “Deda”) ovaj skromni učinak prodora njegovog romana prvenca na tržište Srbije, Kosova i tri njive oko Banjaluke, ne pokolebava, pokolebljuje, pokole…? previše, već on intenzivno nastavlja sa pisanjem i promocijom svojih dela, te tako u skorije vreme možemo očekivati objavljivanje novog romana “Hromi vuk”, gde će istorija Srbije pod Turcima biti pomešana sa slovenskom mitologijom i folkloristikom, a sve to kroz triler priču o ubistvu mlade sluškinje u jednom kragujevačkom selu… How cool.

Osim toga, Neške (sad smo već drugovi) u svom pisanju transcedentalno luta širokim prostranstvima epske fantastike, postapokaliptičnog SF-a, horora, ezoterije, jeretičke haiku poezije i socijalne tragike/komedije, pa na njegovom internet sajtu i FB stranici možemo pročitati brojne isečke iz još uvek nedovršenih i/ili neobjavljenih dela koji sasvim jasno ukazuju na to da se pred mladim piscem smeši uzbudljiva karijera prepuna nagrada i laskavih kritika. Doduše ne u književnosti, ali bože moj…

U poslednje vreme Nenad piše i vrlo istaknute recenzije pročitanih knjiga iz aktuelne svetske i domaće ponude, te postavlja visoke standarde kvaliteta koje pročitano delo mora da ispuni (a koje realno ne može da postigne ni sam Bog-otac kad bi se ovaj bavio pisanjem… Biblija se ne računa, ne). Spomenute kritike i recenzije pročitanih knjiga se osim na njegovoj stanici i sajtu mogu pronaći i na FB stranici Delfi kutka, koja vrvi od iskričavih misli, kritika, pohvala i komentara kako ogromnog čitalačkog auditorijuma, tako i velikog mnoštva domaćih pisaca.

Nenad Mitrović, rođen 08.10.1981. godine u Boru, Srbija.

Diplomirao je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu 2010. godine.

Živi i radi u Boru, u firmi Zijin Coprer Bor (bivši RTB Bor), kao diplomirani saobraćajni inženjer.

Oženjen, ima jedno dete (za koje zna).

Pisanjem se kao vidom hobija i mentalne zanimacije bavi od srednjoškolskih dana. 

Objavio roman „DAN NULTI“, decembra 2017. god.