O AUTORU

Inženjer po vokaciji, umetnički duh u svojoj esenciji, nedruštveno biće u samoizabranoj političkoj demenciji, autor Nenad Mitrović pravi svoje prve, mukotrpne korake u svetu književnosti.

Nenad  je rođen u Boru (istočna Srbija), kao prvo dete u porodici više srednje klase nekadašnje Jugoslavije, 8. oktobra 1981. (godinu dana nakon Titove smrti).

Osnovnu školu “3. oktobar” a zatim i srednju školu-gimnaziju “Bora Stanković” završava u rodnom mestu, za koje vreme započinje i razvija svoju ljubav prema knjigama i napisanom.

  1. godine diplomira na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Upravo tokom studiranja u srpskoj prestonici godinama nakon “5. oktobra”, u Nenadu se budi želja da svoje brojne ideje o misli o teškom i politikom zagađenom životu u Srbiji pretoči u pisanu formu. 2010. godine završava prvi roman koji će svoje objavljivanje sačekati još dugih sedam godina.
  2. godine zapošljava se kao saobraćajni inženjer u bivšem RTB-u Bor (danas Zijin Copper Bor) i tamo nastavlja da radi do današnjih dana.
  3. godine se ženi i ubrzo potom dobija ćerkicu.
  4. godine objavljuje svoj prvi roman, krimi-triler žanra, pod nazivom “Dan nulti” za lokalnu izdavačku kuću iz Bora.
  5. godine objavljuje drugo izdanje “Dana nultog” za izdavača iz Beograda, firmu Argus Books&Magazines.

Nenad Mitrović piše romane, ali kraće književne forme – priče i pripovetke, iz oblasti trilera, epske i naučne fantastike. Čitane su i njegove recenzije romana domaće i svetske književnosti iz spomenutih žanrova. Uzor su mu skandinavski pisci trilera, kao i savremeni pisci postapokaliptične SF literature.