DAN NULTIODLOMAK

Odlomak iz romana Dan nulti – Misterija motiva

Sićušne rečice krvi krivudale su između rasečenih, iskasapljenih gromada mesa, izmrcvarenog tkiva sa bojom koja je išla od trule šljive do purpurno plave sa svim zamislivim nijansama crvene i ružičaste. Koža je ležala pocepana preko mišića koji su na ovom mestu bili isečeni glatkim čistim potezima. Sloj masnoće gnjecavo se skupljao u šupljinama, a po njemu se beše nahvatala nečistoća. 

Nešto zeleno i mahovinasto ležalo je pored mesa, a po njemu je gmizala čitava armija crva, malih belih gamadi koji su se koprcali i uvijali… Osim što to ne behu crvi. Bio je to pirinač u Krsmanovom tanjiru, mestu koje je Žarko gotovo hipnotisano fokusirao pogledom.

„Kako možeš da jedeš prženu svinjetinu u osam sati ujutru?“ – povika Žarko, dok mu se stomak okretao, ka Krsmanu koji je sedeo na stolici sa njegove leve strane.

Nekoliko minuta nakon pogleda na telo te ubijene devojke povraćao je pored drveta. Stigao ga je. Zamor materijala i ova neočekivana novost da će njegov novi partner biti viši inspektor Andrijana Barać.

Čuo je prigušeni smeh policajaca u pozadini. I kako sad da im objasni? Kako da im objasni da je grozomorni prikaz ispod ćebeta, ustinu jedan od groznijih sa kojima je morao da se suoči tokom svoje policijske karijere, tek vrh ledenog brega užasa koji se u njemu pomaljao?

Ovakve devojke se ne ubijaju iz sitnih razloga poput krađe, ljubomore ili dugova. Ne, ovde je na delu jedan mnogo opskurniji i zloslutniji motiv.

Dan nulti - slika odlomak roman

Vaš primerak romana DAN NULTI možete poručiti OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *