RECENZIJE

REPTIL – UROŠ TIMIĆ

(Recenzija romana Reptil, autora Uroša Timića od našeg dobrog drugara Mladena Sazdanovića. Podrška iskrenim i konstruktivnim kritikama domaćih autora i njihovih dela.)

Zlo nikada nije bilo zavodljivije, a tamna strana primamljivija!
Originalno delo- Reptil, od korica pa do poslednje stranice preispituje ono mračno u nama!

Zbog čega je greh toliko privlačan? Stevan je luckast, sarkastičan, pomalo detinjan i djavoljski šarmantan ili je možda samo momak sa greškom?! Koliko možemo reći da zaista poznajemo osobu koja je pored nas? Stevan kao lik je ona sumnja u svima nama! Da li da se opustim i prepustim? Ima li cene i zbog čega bih mario za nju?!

Zanimljiv roman koji ne ostavlja ravnodušnim, bilo da vam se dopada ili vam se gadi, promeniće vam sliku o svetu oko vas!
Najveća mana romana je njegova dužina, odnosno kratkoća. Broj strana je apsolutno trebao biti veći, jer Stevan kao lik i njegov doživljaj onog mračnog sveta koji golica svačiju maštu, pružaju veliko uzbuđenje.

Glavni adut „Reptila“ je autorov smisao za triler. Uroš Timić je još sa koricama zagolicao maštu čitaoca i pustio… I opravdao! Hrabrost ili ludost, prosudite sami! Možda pomalo od oba!!! Za hrabrost i originalnost po 10, ali ipak…

Reptil 7/10.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *