KĆER BOGUMILA IZAŠAO IZ ŠTAMPE!!

kcer bogumila naslovna opis

Obaveštavam zainteresovane da je moj četvrti roman po redu pod nazivom “Kćer Bogumila” iskočio iz sfere apstrakcije u veoma opipljivu ravan realnosti, sa svim pratećim elementima poput glatkog dodira korice, svežeg mirisa odštampanih stranica i neverovatno uzbudljivim sadržajem koji će zadovoljiti ljubitelje trilera podjednako kao i one koji preferiraju jezu / mračnu fantastiku ?

Držanje u rukama odštampanih primeraka knjige koja je još do juče bila tek ideja u glavi, posebna je vrsta zadovoljstva. Roman je mekih korica, sa dovoljno strana da vas drži prikovanog/nu za stolicu, krevet (ili bilo koje drugo omiljeno mesto druženja sa knjigom). Dakle, nešto malo manje od 400; odštampan je i objavljen preko štamparije Grafomed, a sve uz nesebičnu pomoć recenzista (Jelene Simonović Dilber, Slavice Jovanović), lektorke (Slavice Jovanović) a posebno dizajnera i „slovoslagača“ Vojislava Jotovića.

Ono što bih posebno hteo da naglasim u ovoj objavi jeste da je štampanje i izdavanje romana Kćer Bogumila realizovano kroz projekat kulture grada Bora za 2022. god, te da je prvi književni projekat oko objavljivanja knjige u Srbiji, koji ne finansiram pretežno ja, kao autor, što je veliko olakšanje naravno, ali pak na mene/autora stavlja dodatne zahteve u smislu pristupa čitaocima i kupcima proizvoda.

Zbog toga bih hteo da se zahvalim svima vama koji ste do sada izrazili interesovanje za moj novi roman, te se nadam da ćemo se uskoro čuti i porazgovarati o temama, motivima i idejama iz Kćeri Bogumila, a ja vam garantujem da ima puno toga novog, zanimljivog i uzbudljivog o čemu može da se čita i priča.

Spomenuću samo za početak deo radnje koji se odnosi na istragu nestale dece što je aktuelno samo po sebi (pogledajte, nažalost, samo naslove u novinama iz crne hronike!). Zatim, onaj (uslovno rečeno istorijski) koji baca novo svetlo na srednjevekovnu sektu Bogumila ali i veoma zanimljivu geografsku oblast Hercegovine oko planine Čvrsnica i parka prirode Blidinje; zatim temu stećaka, tih izuzetnih ostataka jedinstvene kulturne baštine BiH, a naročito na onaj fantastično-hororični deo radnje koji opisuje neizrecive užase deluzivnog uma koji od neprihvatljive opačine stvarnosti beži u prostore nastanjene bićima i pojavama nalik onima koje su tako vešto stvorili majstori žanra poput Lavkrafta, Barkera, Ligotija, Kinga…. Ode možete još ponešto saznati – detaljniji opis romana Kćer Bogumila

Toliko za sada, a za kraj bih dodao da će cena romana biti sasvim pristupačna, do 1000 din sa poštanskim uslugama slanja, i da ga možete poručiti preko Fejsbuka i inboksa, kao i preko sajta ovde.

U sledećim objavama konkretnije o romanu, biće par citata, baš kao i par većih odlomaka iz recenzija.

Veliki pozdrav i čitamo se!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *